Babyn har fått ett namn!

frans i leo.jpg

Vår lilla leopard fyller 11 veckor imorgon och är redan så stor, så stor. Han har vuxit ur sina första kläder, lärt sig att le och kramats med massor av vänner och familj för första gången. Dessutom går han inte under benämningen Mr NoName längre. Gossebarnet har fått ett namn! Låt oss presentera: FRANS.

frans tårta.jpg

Det var himla svårt att bestämma sig för ett namn, vi testade och diskuterade flera olika i några veckor och till slut föll ändå valet på det jag kallade honom medan han fortfarande låg och kickade i magen. Och visst är det fint med ett namn som rimmar på dans och chans? Redan nu har han dessutom fått en rad smeknamn: Frasse, förstås, men också Frassyboy, Frasselito, Fransy och… ja, några fler. Ena kusinen envisas också med att kalla honom Rufus, men det är en annan historia.

frans platta.jpg

De första veckorna låg Frans och sov i princip non stop och vi fick väcka både honom och oss själva enligt ett noggrant schema för att mata. Vet du förresten hur man väcker nyfödda bebisar? (Jag visste inte förrän jag själv fick en) Man kittlar dem under fötterna! Gulligt, va?

Numera är det dock slutkittlat, för Frans vaknar (oftast) av sig själv och har gått upp ordentligt i vikt. Jag kämpade med amningen länge, men det funkade inte riktigt, så nu får han ersättning och det känns väldigt skönt, för då kan jag och David dela på matningen och alla är gladare. Och mättare.

Förra veckan testade vi babybio för första gången. Vilken hit! Det är precis som vanlig bio, fast med lägre volym och ljusare i lokalen + paus i mitten av filmen. Jag tyckte att det var härligt att mysa i biofåtöljen med Frans i knäet och vi träffade flera trevliga föräldrar och bebisar som vi gärna hänger med igen. Imorgon visar de A star is born, eller ”Lady Gaga-filmen” som alla kallar den. Har du sett den? Var den bra?